ESEN’DEN DÖRT PROJE MÜJDESİ

Seçim döneminde vaat ettiği projeleri bir bir tamamlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu projelerden dördünü daha hayata geçirmeye hazırlandıklarının müjdesini verdi. 

03 Mart 2022
ESEN’DEN DÖRT PROJE MÜJDESİ

Antalya Ticaret Platformu’nun düzenlediği ‘ATİP Sektör Buluşmaları’ toplantısına katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, önemli açıklamalarda bulundu. 2019 yerel seçimlerinde 23 proje vaat ettiklerini belirten Esen, 23 projenin 8’ini hayata geçirdiklerini, bir yıl içinde 4 tane daha projeyi bitirip, halkın hizmetine sunacaklarını duyurdu. Konyaaltı’nın ihtiyaç duyduğu tesisleri kısa sürede tamamlayacaklarını söyleyen Esen, “8 projemiz şu an ayakta ve bitmek üzere. Dört tanesi daha hazır hale getirdik. Bunlar spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kız öğrenci yurdu ve bir tane de kreş kampusu. Çok yakında bu projelerimizin ihalesine çıkacağız ve temelini atacağız. İnşallah önümüzdeki sene de bunların dördünü de hizmete açacağız” diye konuştu.

KONTROLSÜZ ŞEHİRLEŞMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ

Konyaaltı’nın yapılaşması ile ilgili vizyonlarının çarpık ve kontrolsüz şehirleşmenin önüne geçmek olduğunu söyleyen Esen, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da düşünerek hareket edeceklerini ifade etti. Konyaaltı’nı korumacı bir yönetim anlayışı ile yönettiklerini belirten Esen, “Bir tane Konyaaltı var. Biz de onu koruyarak, gelecek nesillerin şehirleşme ihtiyacını, gelecek yılların şehirleşme koşullarına dikkate alarak çocuklarımıza bırakacağız. Orayı onlar planlayacaklar” şeklinde konuştu.

ÇÖPTEN BİLE PARA KAZANAN BİR BELEDİYEYİZ

Konyaaltı Belediyesi olarak kağıt, cam ve tekstil atıklarından yılda yaklaşık 8 milyon TL gelir elde ettiklerini dile getiren Esen, bu yol ile hem doğayı koruduklarını hem de ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların devlet kurumları üzerinde büyük bir olumsuz etki yarattığına da değinen Başkan Esen, tüm bunların tedarikte zorluklar çekilmesine ve işsizliğin artmasına neden olduğunu söyledi. Tüm bunlara rağmen temel hizmetleri aksatmadan sürdürdüklerini belirten Esen şöyle konuştu: “Bir belediye başkanından beklenen şehrin altyapısı, yolları, kaldırımları, çöpleri, parkları ve benzeri konularla ilgilenmesidir. Aynı zamanda gelen turistlerin bunlardan memnun kalmasını sağlamaktır.”

KONYAALTI ESNAFIM UYGULAMASI BEĞENİ TOPLADI

Konyaaltı Belediyesi’nin yaptığı ve ilçe esnafını tek çatı altında toplayacak Esnafım uygulamasının deneme süreci devam ediyor. Toplantıda gündeme gelen Esnafım uygulaması ATİP üyeleri tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Uygulamanın hem vatandaş için hem de esnaf için çok büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Esen, “Esnafımız, kurduğumuz bir sistem içerisinde sipariş verebilir şekilde stoklarını ve fiyatlarını oraya girecek, daha sonra vatandaş istediği şeyi sipariş edebilecek. Uygulamamız tam olgunlaşsın istiyoruz ve hatasız olmasını istiyoruz. Nokta atışı yapıp halkın hizmetine sunacağız. Bütün testleri yaptık. Yaptığımız denemelerden başarı ile geçti” dedi.

ORTAK PROJELERİMİZ İSTİHDAM ÜZERİNE OLMALI

ATİP Başkanı Muhteşem Kabasakal’ın Konyaaltı Belediyesi ile sosyal projeler gerçekleştirmek istediğini söylemesi üzerine Başkan Esen, ortak yapılacak projelerin istihdam üzerine olması gerektiğini dile getirdi. İstihdam konusunun en büyük sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Esen, “İhtiyaçlara veya sorunlara ilişkin bir proje yapacaksak, bence en önemli sorundan başlayalım. İstihdam ve iş konusunda iş birliği yaparsak çok yararlı olacak. İnsanların bugün en çok ihtiyaç duyduğu alan odur. Diğer sorunlar da önemli ama bence birinci sırada istihdam var. İstihdam projesinin Konyaaltı ayağında birlikte hareket edebiliriz” diye konuştu. Başkan Esen, farklı sektörlerden oluşan üyeler ile bir araya gelen ATİP’in Antalya için önemli bir platform olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.