RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI; UKRAYNA'YI İŞGAL ETMİYORUZ
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’yı işgal etme planları olmadığını, ülkenin bağımsızlığını istediklerini söyledi. Sergey Lavrov Rusya’nın Ukrayna’daki hükümeti demokratik olarak tanıma imkanı olmadığını söyledi.
Lavrov şunları kaydetti; “Bağımsız bir devleti destekliyoruz, çok kültürlülüğü çeşitliliği destekliyoruz. NATO manipülasyon yapıyor. Ukrayna'nın aşırıcı yöntimlerin altında olması kabul edilebilir değil, aynı zamanda Ruslar için soykırım yapılması da kabul edilemez. Ukrayna'yı işgal etmiyoruz. Bizi eleştirenlerin geçmişte yaptıklarına bir bakın” dedi.
Biz Ukrayna'da yaşayan herkesin haklarını kullanmasını istiyoruz herhangi bir baskı olmaksızın yaşamalarını istiyoruz. Ukrayna halkı yeterince acı çekti. Kimse Amerikan ordusunun orada olmasını istemiyor. Biz her zaman diplomatik çözümleri savunduk ve bizim görevimiz diplomatik çabaları sürdürmekti. Minsk'te nelerin yapılması gerektiği söylenmişti ve bu kararları değiştirmek istediler. Toprak bütünlüğünün sağlanması gerekiyordu. Ateşkes olması lazım. Ekonomik engellerin kaldırılması lazım, bu taleplerimiz reddedildi. Batı bizi dinlemedi.”
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Turizm Günü'nü kutladı

Tera Yatırım CEO'su Sarpyener gözaltına alındı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Fon krizi olarak adlandırılan süreç titizlikle …

Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı

2015 yılında işlenen Meral Babacan cinayeti JASAT ekiplerince aydınlatı…
