RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI; UKRAYNA'YI İŞGAL ETMİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’yı işgal etme planları olmadığını, ülkenin bağımsızlığını istediklerini söyledi. Sergey Lavrov Rusya’nın Ukrayna’daki hükümeti demokratik olarak tanıma imkanı olmadığını söyledi. 

25 Şubat 2022
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI; UKRAYNA'YI İŞGAL ETMİYORUZ

 Lavrov şunları kaydetti; “Bağımsız bir devleti destekliyoruz, çok kültürlülüğü çeşitliliği destekliyoruz. NATO manipülasyon yapıyor. Ukrayna'nın aşırıcı yöntimlerin altında olması kabul edilebilir değil, aynı zamanda Ruslar için soykırım yapılması da kabul edilemez. Ukrayna'yı işgal etmiyoruz. Bizi eleştirenlerin geçmişte yaptıklarına bir bakın” dedi.

 Biz Ukrayna'da yaşayan herkesin haklarını kullanmasını istiyoruz herhangi bir baskı olmaksızın yaşamalarını istiyoruz. Ukrayna halkı yeterince acı çekti. Kimse Amerikan ordusunun orada olmasını istemiyor. Biz her zaman diplomatik çözümleri savunduk ve bizim görevimiz diplomatik çabaları sürdürmekti. Minsk'te nelerin yapılması gerektiği söylenmişti ve bu kararları değiştirmek istediler. Toprak bütünlüğünün sağlanması gerekiyordu. Ateşkes olması lazım. Ekonomik engellerin kaldırılması lazım, bu taleplerimiz reddedildi. Batı bizi dinlemedi.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.