UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ VASYL BODNAR’IN AÇIKLAMALARI

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna'daki son durumla ilgili CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada bölgede çatışmaların devam ettiğini belirtti. 

24 Şubat 2022
UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ VASYL BODNAR’IN AÇIKLAMALARI

  "Maalesef onlarca kayıp olduğuna dair haberler alıyoruz. Askerlerimiz kendi vatanları için hayatları feda ediyor. Şu anda yapılması gereken en önemli şey, yaptırım ve kısıtlamaların uygulanması ve kayıplar veren Ukrayna'ya yardım edilmesi." dedi.

 

 Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar bölgedeki son durumla ilgili canlı yayında yaptığı bilgilendirmede, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgilere göre 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü, 3 Rus tankı vuruldu ve bir kaç kamyon yok edildi." dedi.

 

 Rus ordusunda ciddi kayıplar olduğunu vurgulayan büyükelçi ,"Ukrayna'yı savunan askerler arasında da kayıplarımız var. Maalesef sivil halk arasında kayıp olduğu haberleri de gelmeye başladı." dedi.

 

Bodnar sözlerine şöyle devam etti;

"Durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Bu savaşı kazanacağımıza inanıyoruz. Bugünü hiç bir zaman unutmayın. 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti. Artık hepimiz bir savaşın içindeyiz. Maalesef onlarca kayıp olduğuna dair haberler alıyoruz. Askerlerimiz kendi vatanları için hayatları feda ediyor." diyen Bodnar, tüm uluslararası toplumla iletişim halinde olduğunu ve 2 saat içerisinde buradaki Avrupa Birliği büyükelçileri ile bir görüşme yapacağını duyurdu.





PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU

 

 Bodnar sözlerine şöyle devam etti;

"Burada en önemli olan yaptırım ve kısıtlamaların uygulanması ve kayıplar veren Ukrayna'ya yardım edilmesi. Bu bağlamda Rusya'nın aşağılayıcı açıklamalarına da dikkat çekmek istiyorum. Rus diplomasisi diplomasi olmaktan tamamen çıktı. Bunlar savaş suçu işleyen Putin'in hizmetçileri.

Rusya şimdiden sonuçlarla karşılaştı, borsa çöktü ve Rus Rublesi çok kötü durumda. Ukrayna'nın işgali mümkün değil. Sivil halkımız da seferber bir şekilde kan bağışında bulunarak yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar." 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.