BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YANGIN BÖLGESİNE 50 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Manavgat içme suyu hatları yaza hazır 

23 Şubat 2022
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YANGIN BÖLGESİNE 50 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Antalya Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarının ardından Manavgat bölgesinin alt yapısını yenilemeye yönelik başlattığı çalışmalar devam ediyor. 50 milyon lira yatırım bedelli Belenobası Grup İçmesuyu İsale ve Şebeke Hatları Yapım İşi ile yangın bölgesinin içme suyu sorunu çözülüyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, orman yangının büyük zarar verdiği Manavgat ve çevresinde pek çok mahallenin içme suyu sorununu çözmek üzere sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. ASAT Genel Müdürlüğü, yangın bölgesinin içme suyu alt yapısını yenilemek üzere yaklaşık 50 milyon TL yatırım bedeli ile “Belenobası Grup İçmesuyu İsale ve Şebeke Hatları Yapım İşi” projesini yürütüyor.

İSALE VE ŞEBEKE HATLARI YAPILIYOR

Haziran ayında bitirilmesi hedeflenen yatırım ile Güzelyalı, Karavca, Saraçlı (Hacıosmanlar, Sarıimamlı), Belenobası, Hocalı, Tepeköy, Demirciler (Külcüler), Aksaz (Pelitli, Sunturlu), Ahmetler (Erengeriş) ve Oymapınar mahallelerindeki içme suyu depolarına Oymapınar Barajı gövdesindeki kaynaktan su temin edilecek. İsale ve şebeke hatları imal edilecek proje kapsamında; Ahmetler, Çardak, Gebece, Hacıosmanlar, Güzelyalı, Değirmenli mahallelerine içme suyu depoları ile Oymapınar’a su tutucu yapı inşaat çalışmaları devam ediyor.

AHMETLER İÇME SUYU İLE BULUŞACAK

Çalışma kapsamında Ahmetler’e (Erengeriş) ilk kez içme suyu şebekesi bağlanacak. Zamanla su kaynakları yetersiz kalan diğer mahallelerin sorunları da bu proje sayesinde yapılacak olan takviye ile çözülecek. 

YANGIN HİDRANTLARI DEVREDE OLACAK

Yangınlardan korunmak amacıyla, isale ve şebeke hatları üzerinde belirli noktalara yerleştirilecek olan yangın hidrantları herhangi bir yangın durumunda hizmet verebilecek. Yangın hidrantlarının montaj işlemleri devam ediyor.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.