Açık cezaevi Kovid-19 izinleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi

Bir süredir gündemde olan açık cezaevi Kovid-19 izinleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. İzinlerin uzayıp uzamadığı merak konusu oldu. 

29 Ocak 2022
Açık cezaevi Kovid-19 izinleriyle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi

Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izin süreleri Sağlık Bakanlığı’ndan gelen öneriyle tekrar düzenlendi. Meclisteki partilerin ortak kararıyla, açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izinlerinin uzatılmasına karar verildi

Açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kovid-19 izinlerinin uzatılmasıyla ilgili madde değişikliğine gidildi. Adalet Bakanlığı tarafından “Her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir” şeklindeki karar “her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir” şekilde revize edildi. Böylece iznin 2 ay süre sınırında kalmak suretiyle 3 kez daha uzatılabileceği duyurulmuş oldu. 

Eski karara dayanarak 30 Kasım 2021 tarihinde cezaevine dönmesi beklenen hükümlülerin dönüşüne günler kala iznin uzatıldığı haberi geldi. Son düzenlemeye göre açık cezaevi hükümlülerinin yeni dönüş tarihi 31 Mayıs 2022 oldu. Sağlık Bakanlığı önerisi ve partilerin ortak kararıyla onaylanan düzenleme 5. Yargı Paketi’ni bulunduran İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi içerisinde yer aldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.