1663 adet 'Yasasklı Tür' köpek kayıt altına alındı

Antalya’da "Yasaklı türler" olarak belirlenen bin 663 köpek kayıt altına alındı. Antalya bu sayı ile İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra 4’üncü il oldu. 

18 Ocak 2022
1663  adet 'Yasasklı Tür' köpek kayıt altına alındı

Antalya’da "Yasaklı türler" olarak belirlenen bin 663 köpek kayıt altına alındı. Antalya bu sayı ile İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra 4’üncü il oldu. Kayıt altına aldırmak istemeyenlerin merkezi ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi oldu. Bakımevine son 1 ayda 30 yasaklı ırk teslim edildi. Bakımevi yetkilileri ise sorumluluğun ilçe belediyelerinde de olduğunu belirterek vatandaşların daha çok bakımevi yakınlarına köpekleri bırakıp gitmesinden şikayet etti.
"Yasaklı türler" olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kayıt altına alınması için verilen süre 14 Ocak günü doldu. Bu sürece kadar Antalya’da bin 663 adet hayvan kayıt altına alındı. Antalya bu sayı ile İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra 4’üncü il oldu. Köpeklerini kayıt altına aldırarak dışarıda tasmasız gezdirenlere ise 14 bin 900 TL ceza uygulanacak. Kayıt altına aldırmak istemeyenlerin merkezi ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi oldu. Kayıt altına aldırmak istemeyen bazı kişilerin bakımevi yakınına bıraktıkları öğrenildi. Bakımevine son 1 ayda 30 yasaklı ırk teslim edildi.

“O hayvanlar hangi ilçede ise orada barınakta el konulacak”
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Asım Karabulut, “Tehlikeli ırklar diye bahsedilen 6 köpek ırkına yönelik olarak 14 Ocak saat 24.00 kadar kayıt altına alınmamış hayvanların kayıt süresi sondu. Biz bu amaçla Cuma günü 24.00 kadar vatandaşımız mağdur olmasın diye sistemleri açık tuttuk. Bu kapsamda bin 663 adet hayvan kayıt altına alındı. Bu rakam ile Antalya İstanbul, İzmir ve Ankara’dan sonra 4’üncü il oldu. Kayıt altına aldıran vatandaşlarımız sorumluluğu bundan sonra başlıyor. Çünkü köpekleri dışarı çıkardığı zaman kayıt belgesini yanında bulundurması lazım. Ağızlık ve tasma devamlı takılması gerekir. Burada önemli olan vatandaşlar tarafından ortak kullanılan alanlar, çocuk bahçelerine sokmamaları gerekiyor. Tasmasız şekilde gezdirmenin cezası 14 bin 900 TL para cezası var. Kayıt altına alınmadı ise de ceza uygulanacak. O hayvanlar hangi ilçede ise orada barınakta el konulacak” dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.