Alanya Gökbel Yaylası'nda kar esareti

Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken Alanya'nın 1650 rakımlı Gökbel Yaylası'nda da kar esareti yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle 11 araçta mahsur kalan yaklaşık 40 vatandaşı güvenli alanlara taşıdı. Akseki'de de sert geçen kış mevsiminin getirdiği olumsuz şartlarla mücadele ediyor. Ekipler gece gündüz arazide çalışma yapıyor. 

17 Ocak 2022
Alanya Gökbel Yaylası'nda kar esareti

Antalya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken Alanya’nın 1650 rakımlı Gökbel Yaylası’nda da kar esareti yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle 11 araçta mahsur kalan yaklaşık 40 vatandaşı güvenli alanlara taşıdı. Akseki’de de sert geçen kış mevsiminin getirdiği olumsuz şartlarla mücadele ediyor. Ekipler gece gündüz arazide çalışma yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı zorlu koşullarda karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Alanya’nın kuzeyindeki yerleşim yerleri ve yaylalarda bir taraftan karla mücadele ve tuzlama çalışmaları devam ederken, diğer taraftan zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşuluyor. 

GÜVENLİ YERLERE TAŞINDILAR

Kar yağışının yoğun olarak yaşandığı Alanya’nın Gökbel Yaylası’nda kar mücadelesi yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 11 araçta mahsur kalan yaklaşık 40  vatandaşı güvenli alanlara taşıdı. Önce iş makineleri vasıtasıyla yoldaki kar temizlendi, kepçe yardımıyla araçlar çekildi ve vatandaşlar belediye araçlarıyla taşınarak kurtarıldı. 

BUZLANMAYA TUZLAMA HEYELANA DUVAR 

Taşatan Grup yolu üzerinde bulunan Hacıbeleni ve Erikçiler bölgesiyle Gökbel Yaylası yolunda meydana gelen buzlanmaya karşı da tuzlama çalışması yapıldı. Bu arada Kayabaşı grup yolunda ise aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelanın olan noktada taş duvar çalışmasına başlandı.

AKSEKİ’DE YOĞUN MESAİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri de sert geçen kış mevsiminin getirdiği olumsuz şartlarla mücadele ediyor. Akseki’de aşırı yağış ve yükselen kar seviyesi nedeniyle Süleymaniye, Cevizli ve Kuyucak bölgelerinde 12 mahallede 4 gün boyunca devam eden bir elektrik kesintisi meydana geldi. ASAT ekipleri, yaşanan aksaklıkların vatandaşa yansımaması ve su hizmetinin kesintisiz olarak sürdürülmesi yoğun mesai harcadı. ASAT ekipleri iş makineleri ile araziye çıkarak önce içme suyu depolarına ulaşımı sağlayan ve kar nedeniyle kapanan yolları açtı. Süleymaniye’de bulunan jeneratörlere yakıt takviyesi yapılarak bölgeye kesintisiz olarak su verilmesi sağlandı. Kuyucak ve Süleymaniye’de elektrik hatlarında kopan teller TEDAŞ’tan yardım alınarak tamir edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.