Antalya Bilim Merkezi’ne tam puan

Kepez Belediyesi’nin 6 yıllık emeği Antalya Bilim Merkezi Projesi tamamlandı. Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek, emeği geçen tüm ekibe teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, “Hepsini ayakta alkışlıyorum. Ekibimiz gece gündüz çalıştıkça kazanan şehrimiz oluyor” dedi. 

22 Aralık 2021
Antalya Bilim Merkezi’ne tam puan

Kepez Belediyesi’nin 6 yıllık emeği Antalya Bilim Merkezi Projesi tamamlandı. Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek, emeği geçen tüm ekibe teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, “Hepsini ayakta alkışlıyorum. Ekibimiz gece gündüz çalıştıkça kazanan şehrimiz oluyor” dedi.

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde 12 bin 500 metre kare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi tamamlandı. Kepez Belediyesi’nin 6 yıllık emeği Antalya Bilim Merkezi’ni Başkan Hakan Tütüncü’de, bürokratlarıyla birlikte gezdi.  Bilime ışık tutacak, Antalya’nın ve Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezinin, Palentoloji, Jeoloji, Algı ve Hareket, Neşeli Adımlar Sergi Salonu, Endüstri, Yeryüzü Uzay ve Enerji Bölümü, Havacılık bölümlerinde incelemelerde bulundu. Gece boyunca bilim merkezinin her metre karesini gezen ve tamamlanan son çalışmaları da tek tek inceleyen Başkan Tütüncü, emeği geçen tüm ekibine de teşekkür etti. Sosyal medya hesaplarından da bilim merkezinin hazırlıklarının tamamlandığını duyuran Başkan Tütüncü, “Canım arkadaşlarımı kutluyorum. Antalya Bilim Merkezi Projemizi an itibariyle tamamladılar. Dile kolay… 6 yıldır kocaman emekler verdiler ve bu gece final sınavını yüzlerinin akıyla geçtiler. Hepsini ayakta alkışlıyorum. Ekibimiz gece gündüz çalıştıkça kazanan şehrimiz oluyor. “ ifadeleriyle duyurdu.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAK

Antalya Bilim Merkezi, Matematik Atölyesi, Robotik Kodlama ve Yazılım, Fen Bilimleri Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi, Steam Atölyesi, Biyoloji-Kimya Atölyeleri ile bilimsel çalışmalara da destek olacak.  Resmi açılış için gün sayan Antalya Bilim Merkezi’nde tüm öğrencilerin yararlanabileceği donanımlı laboratuarlar, sanal gerçeklik uygulamaları ile bilimsel ve teknolojik buluşların yapılabileceği eğitim ortamları, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeler, eğlenerek bilimin öğrenilebileceği tüm yaş guruplarına hitap eden sergi salonları, öğrencilerin hem el becerilerinin geliştirildiği, hem de bilimsel ürünler ortaya koyabildiği bilim ve sanatın bir arada yürütülebileceği STEM+A atölyeleri, Akdeniz’in tarihi, biyolojik, tarımsal ve diğer tüm özelliklerinin yansıtıldığı sergi salonları ve eğitim ortamları, deney düzeneklerinin yer aldığı salonlar, özel tasarım galeriler, bilimsel gösteri ve söyleşilerin yapılacağı çok amaçlı salonlar bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.