“7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi” Kepez’de

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı dolayısıyla Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nce hazırlanan ‘7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa’ temalı serginin açılışını gerçekleştirdi. 

01 Aralık 2021
“7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa Sergisi” Kepez’de

Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde DokumaPark-Modern Sanatlar Galerisi’nde, ‘7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa’ sergisi açıldı. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nce el emeği göz nuru ile ilmek ilmek işlenerek, dokunarak yapılan birbirinden kıymetli eserlerin yer aldığı serginin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.   

Yunus diyarından selam getirdik

Serginin açılışında konuşan Öğretmen Şebnem Ulusoy, “Eskişehir Valiliğimizin himayesinde gerçekleştirdiğimiz ‘7 İklim 7 Coğrafya’da Bizim Yunus’a Vefa Sergi’mizin 5. durağı olan Antalya’da bulunmaktan büyük bir onur duymaktayız. Yunus diyarından sizlere kucak dolusu selam getirdik. Bizlere ev sahipliği yapan Yunus’un gönül gözüyle bizleri karşılayan Antalya’mızda olmaktan büyük onur duymaktayız.” dedi.

Yunus’un topraklarından sanat eseri

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, böylesi güzel ve anlamlı bir sergiye Kepez’de DokumaPark-Modern Sanatlar Galerisi’nde ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tütüncü, “Yunus’un topraklarından gelen çok değerli sanatkarlarımız bizlere yanlarında, heybelerinde, torbalarında bir dolu sanat eseri getirmişler. Merkezinde Yunus olan, Yunus’u anlatan, Yunus’un sevgisini, o derin hoşgörüsünü, engin felsefesini anlatan bir iklimi bize burada kuruvermişler. Onlara çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bize sevmeyi, beraber olmayı öğretti

“Yunus’un torunlarını, Yunus’un felsefesiyle harmanlanmış topraklardan getirdikleri sevgilerle bağrımıza basıyoruz.”diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Sergimizin hayırlı uğurlu  olmasını temenni ediyorum. Yunus bize her şeyden önce sevmeyi, bir olmayı beraber olmayı, gelin tanış olalım, işi kolay kılalım sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz. mesajıyla hem bu dünyanın, hem de ötekisinin sadedini, o güzellikler iklimi, mutluluk coğrafyasını bizlere müjdeliyor. O müjdeyi bu eserlerle birlikte Antalyalılar olarak bir kez daha aldık, kabul ettik. Bu sergide büyük emekler var. Emeklerinize sağlık. “ dedi.

Konuşmaların ardımdan kurdele kesimiyle ‘7 İklim 7 Coğrafyada Bizim Yunus’a Vefa’ temalı serginin açılışı yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, beraberindeki heyetle sergiyi gezerek, minyatür, tezhip, hat, naht, dokuma, seramik, kilim gibi eserlerden oluşan ürünleri inceledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.