Kepez’de 98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi açıldı

Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel düzenlenen “98.Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi” Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlere kapılarını araladı. 

29 Ekim 2021
Kepez’de 98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi açıldı

DokumaPark-Modern Sanatlar Galerisi, her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramının 98.yılında eşsiz bir sergiye ev sahipliği yaptı. Kepez Belediyesi’nin katkıları ve ressam Zübeyde Özsoy Yavuz’un küratörlüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi” sanatseverlere kapılarını açtı.  Serginin açılışına Antalya Valisi  Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, bürokratlar ve sanatçılar katıldı.

Cumhuriyetin yıl dönümünü özel sergi

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren ressam Zübeyde Özsoy Yavuz, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. Yılını anlamlı bir sergiyle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.  Ressam Yavuz, “Bundan 7 yıl önce plastik sanatlar olarak böyle bir projeye başladığımızda her gün ardışık olarak devam eden bir serüvenle beraber Cumhuriyet’i kutlamak, çok değerli Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak adına yola çıktık. Bundan sonrada mümkün olduğunca bu sergileri düzenlemek istiyoruz. Yola çıktığımız günden bu yana hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü’ye çok teşekkür ederiz.”dedi.

Her milli bayramı kültür sanatla taçlandırıyoruz

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Yılını kutlayarak başladı. “Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman askerlerini, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle, şükranla yad ediyorum” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Her milli bayramı kültür ve sanatla taçlandırmak, kutlama törenlerimize böylesi bir mana, böylesi bir derinlik kazandırmak istiyoruz. DokumaPark’ta, buradaki kültür sanat mekanlarımızın her birinde, her resmi bayramda farklı kültür etkinliklerle sanatseverleri bir araya getiriyoruz. Şehrimizi sanatın etrafında sergiler ve etkinlikler vasıtasıyla buluşturuyoruz. Biz her yıl Cumhuriyet Bayramı’nda, o yıl cumhuriyet’in kaçıncı yılı ise o kadar eserle özel bir Cumhuriyet sergisi hazırlıyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 98. Yılı olduğu için 98.yıla özel 98 eser ismini verdik. Ünlü ressamların tabloları ile güzel bir sergi ortaya kondu. Bu yıl sergide 98 eser, 88 sanatkarın eserleri var.” diye konuştu.

Cumhuriyetimizi yüceltmeye devam edeceğiz

Serginin açılış törenine katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, Cumhuriyet’in 98. Yılını kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad etti. Yazıcı, “Cumhuriyetimiz genç bir Cumhuriyet, hep birlikte onu yüceltmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet bayramında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Burada da çok özel bir etkinliğe hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ben başta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü olmak üzere, ressam Zübeyde Özsoy Yavuz ve ekibine, sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında çok daha güzel şeyler olacak inşallah. İnanıyoruz ki, Antalya’mızdan Cumhuriyetimize sahip çıkan, demokrasisine sahip çıkan büyük bir kitle var burada… Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olacağına, ilelebet var olacağına, dünyada söz sahibi olacağına hepimiz canı gönülden inanıyoruz.  Bu gibi kültür sanat etkinleriyle DokumaPark’ın adının sürekli duyulur olmasından dolayı da mutluluğumuzu ayrıca ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Sergiyi gezdiler, eserleri incelediler

Konuşmaların ardından, kurdele kesimiyle 98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi açıldı. Ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve beraberlerindeki heyetle sergiyi gezdiler, eserleri incelediler ve sanatçılarla da güzel sohbetler gerçekleştirdiler. Türkiye’nin dört bir yanından sanatçıların ve eserlerinin Antalya’da buluşturulduğu sergi, 28 Şubat 2022 tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.