Başkan Sözen muhtarlarla yemekte buluştu

 

20 Ekim 2021
Başkan Sözen muhtarlarla yemekte buluştu

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle,
Manavgat muhtarlarıyla öğle yemeğinde buluştu. Boğaz Otel önündeki açık
alanda düzenlenen yemeğe Başkan Şükrü Sözen, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Manavgat’ın 106 mahallesinden gelen muhtarlar katıldı. Manavgat Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Yılmaz, yemek öncesinde mahallelere yaptığı katkılar nedeniyle Başkan Sözen’e çiçek hediye etti. Başkan Şükrü Sözen, tüm mahalle muhtarlarını girişte karşılayarak “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tek tek kutladı, bazı muhtarlarla uzun uzun sohbet etti. Yemekte konuşan Başkan Şükrü Sözen, “kader arkadaşlarım” dediği muhtarlarla pandemi, yangın gibi zorlu süreçleri paylaştıklarını dile getirerek, beraber özveriyle çalışarak bu zamanları atlattıklarını anlattı. Başkan Şükrü Sözen, Muhtarlarımız benim yol, kader arkadaşlarım. Hepiniz beraber, keyifle çalışma fırsatı bulduğum dostlarımsınız. Mahallelerinizin sorumluluğunu almak, bununla ilgili müşterek mücadele etmek her zaman benim için mutluluk kaynağı oldu.
Sizin işiniz daha da zor. Küçük mahallelerde görev yapmak ne kadar zor
biliyorum. Mahallenizin amcası, dayısısınız. Belli duygusal beklentilerin çok
olduğu bir işiniz var. Sizler gibi görevinin bilincinde olan muhtarlarla çalışmak
benim en büyük şansım. Zorlu süreçlerimiz oldu. Bu pandemi sürecinden en
sağlıklı bir şekilde birlikte çıktık. Ardından Hepimizin önceliklerini değiştiren
bir yangın felaketi yaşadık. Bütün muhtarlarımız özveriyle çalıştı. Yangının
yaralarını hep birlikte dayanışma içinde sarmaya çalıştık. Tüm mahallelerimize
bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangın sürecinde biz
Manavgat Belediyesi olarak bunun altında kalmamamız gerekirdi. Yaşadığımız
afet Türkiye’nin en büyük yangınıydı. Bu kurumdaki gelirler Manavgat halkına
aittir. Yangında şikayet edip yatmak bize yakışmazdı. Kendi koordinasyon
merkezimizi oluşturup halkımıza destek vermeye başladık. Her zaman
halkımızın yanında olmaya gayret ettik ediyoruz. Yardımların sağlanması, beyaz eşya ve ev eşyası yardımları, ahırların yeniden inşası, küçükbaş ve büyükbaş hayvan teşvikleri, sulama borusu teşvikleri, binaların onarılması, yem saman tedarikleri, çocuklarımızın psikolojik eğitimlerine ve güncel eğitimlerine destek gibi yardımlarımız sürüyor. Tarımsal destek kapsamında 153 kilometre sulama borusunu dağıttık. 121 adet ahır ve kümes yaptık. 100 civarı hasarlı evi onardık. Tüm bunları yaparken gönüllü yapıların desteklerini aldık. Hepsine teşekkür ediyorum. Köylerimize bazı yatırımlarımızı gerçekleştiremedik ama yangın sonrası elbette önceliklerimiz oldu. İnsanların tepesinde bir damı, hayvanlarının içine girdiği bir ahırı yoksa başka şey düşünemiyoruz. Biraz daha sabır ederseniz söz verdiğimiz yatırımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi. Mutlu bir şekilde hep birlikte anı fotoğrafı çektiren mahalle muhtarları böylesine anlamlı bir buluşmaya evsahipliği yaptığı için Başkan Sözen’e teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.