Lüferde son 10 yılın en bol dönemi!

Marmara Denizi'nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son yılların en yoğun dönemi yaşanıyor. Lüfer balığındaki bolluk nedeniyle tezgahlarda fiyatlar düştü. 

06 Ekim 2021
Lüferde son 10 yılın en bol dönemi!

Marmara Denizi'nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son 15 yılın en bol dönemi yaşanıyor. Lüfer, geçtiğimiz yıllarda 70-100 TL bandında seyrederken Gürpınar Su Ürünleri halinde bu sezon tanesi 25-35 TL bandına kadar düştü. Tezgahlardaki fiyatlar hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Denizlerdeki bolluğun ise Ocak ve Şubat aylarına kadar devam edeceği belirtildi.

Gürpınar Su Ürünleri halinde yıllardır komisyonculuk yaptığını ifade eden Yunus Akgöz, “Şu an lüfer akını var. Maşallah bereketli, en kötü kayık 400-500 kasa lüfer yakaladı bugün. Fiyatlar çok uygun, 25'den 40'a kadar fiyatlar boy boy değişiyor” dedi.

Su Ürünleri Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Mahmut Uçan da şunları söyledi:

Lüferin tanesi 60 TL'ydi, şu anda 20-22 TL civarında. Daha da bol olmasını bekliyoruz. Lüfer denizin canavaradır ve çok kaliteli bir balıktır.

 Av döneminin 1-2 ay daha sürmesi gerekiyor, 3 ay da sürebilir. Balıklar ağırlıklı olarak Beykoz ve Paşabahçe'den çıkıyor.

Palamudun adı var lüferin tadı var. Lüfer çok kaliteli ve lezzetli bir balıktır. Hatta biz bazen halk arasında ‘paşa balığı' deriz. En son bu bolluk 2008-2009 yıllarında yaşanmıştı. Bunun akabinde ise sarıkanat çıkacak, o da yeni başladı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.