Kepez’den 25 bin öğrenciye göz taraması

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Belediye Sağlık Merkezi tarafından bugüne kadar 25 bin öğrenciye göz sağlığı taraması yapıldığını, bu yılki hedefin ise 15 bin öğrenci olduğunu söyledi. 

04 Ekim 2021
Kepez’den 25 bin öğrenciye göz taraması

Kepez’in Belediye Sağlık Merkezi, eğitim ve öğretim dönemlerinde okullarda sürdürdüğü göz sağlığı taramalarına yeniden başladı.  2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yenimahalle İlkokulu’ndan start alan göz sağlık taramalarına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de katıldı. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın da bulunduğu taramalarda, Başkan Tütüncü, öğrencileri önce eğitim gördükleri sınıflarında ziyaret ederek, göz sağlığı taramaları konusunda bilgilendirdi. Tütüncü, çocuklara “Okulunuzu özlediniz mi? “ diye sordu, “Çok özledik.” cevabının ardından da “Bizde sizi çok özlemiştik.” dedi. 

Öğrencilerimizin sağlığı önemli

Göz sağlığı taraması sırasında Kepez’in öğrencilerinin yanında olmak istediklerini belirten Başkan Tütüncü, “Biz bugüne kadar 25 bin öğrencimize, sizin kardeşimize göz sağlığı taraması yaptık. Doktorlarımız bu sene yine büyük bir heyecanla okullarda olacaklar.” dedi. Tütüncü, “Bakın sizlere kütüphaneler açıyoruz, okullar yapıyoruz. Bunun yanında bilimsel aktiviteler yapabileceğiniz eğitim kurumları hazırlıyoruz. Bütün bunların yanında sizin sağlığınızla da yakından ilgileniyoruz. Hepiniz benim çocuklarımsınız.” diye konuştu.  

Taramalarla erken teşhis 

Göz sağlığı taramalarında bu yılki hedefin 15 bin öğrenci olduğunu bildiren Tütüncü, “Çocuklarımız açısından göz sağlığı taraması yapmanın en önemli sonucu; erken teşhisle daha da büyüyecek hastalıklar ortadan kaldırabiliyor. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini daha iyi sürdürmeleri bakımından da farklı bir avantaj sunmuş oluyoruz. Belediye sağlık merkezimize çok teşekkür ediyorum. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu dönemki ilk çalışmamızı Yenimahalle İlkokulu’ndan başlattık. Okulumuz yeni açılmış bir okuldu. Öğrencilerimizle ilk defa bu vesileyle de buluştuk. “ dedi. 

Arsa problemleri, okul yapmaktan çok daha zor 

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’da, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibine her zaman eğitimin yanında oldukları için teşekkür etti. Başkan Tütüncü’nün eğitime çok büyük katkılar sunduğunu belirten Vural, “Başkanımız, Milli Eğitim Bakanlığı’nı da bazen geride bırakıyor. Bizim arsalarımız sorunlu. Biz bu sorunu çözmek için doğruca Kepez Belediye Başkanı ve ekibine gidiyoruz. Arsa problemlerini çözmek okul yapmaktan çok daha zor. Arsa probleminin hızla çözümlenmesi konusunda Kepez’e gidiyoruz, okul bitiyor ağaçlandırılması lazım beleyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne, temizlenmesi lazım belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gidiyoruz. Kısacası her alanda belediye başkanımızın kapısını çalıyoruz. Hizmetlerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.  Kütüphanelerden konferans salonlarına, sanat merkezlerinden spor merkezlerine kadar her zaman eğitimin, eğitimcinin destekçisi… “ diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.