Antalya Tabip Odası basın açıklaması

Mesleğinin gereğini yerine getiren meslektaşımıza yönelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tutumu asla kabul edilemez. 

30 Eylul 2021
Antalya Tabip Odası basın açıklaması

BASINA ve KAMUOYUNA

Mesleğinin gereğini yerine getiren meslektaşımıza yönelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tutumu asla kabul edilemez.
23 Ağustos günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin BÖCEK’ in danışmanı olan Mehmet BALIK’ ın muayene için Büyükşehir Belediyesi polikliniğine gittiği, burada maske takması konusunda uyarıldığı, buna tepki göstererek hekim ve sağlık çalışanları ile sözlü tartışmaya girdiği, tehdit eden sözler sarfettiği basına ve kamuoyuna yansımıştır.
 Öncelikle ülkemizin Covid-19 pandemisi ile canla başla mücadele ettiği bu zorlu günlerde, belediyede sorumluluğu olanların ,bir sağlık kuruluşunda bu yaşanan olaydaki tutumu kabul edilemez. Salgın karşısında bireysel ve toplumsal sorumluluklarımızı asla ihmal etmemek ve topluma örnek olmamız gerektiğini özenle tekrar hatırlatmak isteriz.
Odamız üyesi Dr. Tevfik Erhan KAPUTLU ve hemşiresinin maske uyarısı doğru bir tutumdur ve mesleki uygulama açısından haklıdır. Yapılması gerekli bu uyarıya Mehmet BALIK'ın bulunduğu konumu gözeterek tehditkar tavırların ortaya çıkması ise kabul edilemez.
Bu olaydan hemen sonra Dr. Tevfik Erhan KAPUTLU’ ya “ Evde Bakım Birimine Bağlı Manavgat Belediyesinde görevlendirme” yazısının gönderilmesinin bu konuyla ilgili olduğu aşikardır. Görevlendirme yeri olan Manavgat’ta o an için evde bakım birimi çalışmaları yapacak birim bulunmaması nedeniyle ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Evde Bakım hizmetlerinde görevlendirilmiştir. Bir başka ilçeye, işlevi kalmamış bir çalışmaya görevlendirilmek ancak sürgün anlamı taşır.
Görevi başında olmak ve hekim sorumluluğu ile toplumsal sağlığı gözeten anlayışı nedeniyle bir hekimin görev yerinden uzaklaştırılması kabul edilemez. Bu yanlıştan hemen dönülmesi, Dr. Tevfik Erhan KAPUTLU’ nun bir an önce görevine iade edilmesi için yetkilileri uyarıyoruz. Bu olayın takipçisi olacağımızı basın ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Saygılarımızla;

Antalya Tabip Odası
Yönetim Kurulu adına
Prof. Dr. Nursel ŞAHİN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.