AB Ülkelerinden gönderilen yangın söndürme uçakları sabah saatlerinde çalışmaya başlayacak

Türkiye, günlerdir süren orman yangınları için AB'den yangın söndürme uçağı talebinde bulundu. Bu isteği kabul eden AB, İspanya ve Hırvatistan'dan toplam 3 uçak gönderecek. OGM Genel Müdür Yardımcısı Özkan, gönderilen uçakların bugün sabah saatlerinde yangına müdahale çalışmalarına katılacağını açıkladı. 

02 Ağustos 2021
AB Ülkelerinden gönderilen yangın söndürme uçakları sabah saatlerinde çalışmaya başlayacak

 
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.
 
2 İSPANYA, 1 DE HIRVATİSTAN GÖNDERECEK
 
AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi.
 
 
SABAH SAATLERİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK
 
Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan, İspanya ve Hırvatistan'dan gönderilen uçakların sabah itibarıyla çalışmalara katılacağını söyledi.
 
TOPLAM UÇAK SAYISI 16 OLDU
 
 Özkan, bu uçaklarla birlikte toplam uçak sayısının 16 olacağını, 8'inin Marmaris-Bodrum bölgesinde, 8'inin ise Antalya bölgesinde söndürme çalışmalarında kullanılacağını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.