Bir tıkla ölmüşlerin yüzü canlanıyor

İsrail merkezli teknoloji ve soyağacı sitesi olan MyHeritage, kullanıcılarının ölmüş yakınlarını deepfake teknolojisi sayesinde tekrar canlandıran bir uygulama geliştirdi. 

03 Mart 2021
Bir tıkla ölmüşlerin yüzü canlanıyor

Bu teknolojiye kayıtsız kalmak zor: Bir tıkla ölmüşlerin yüzü canlanıyor

 

BBC Türkçe’de yer alan habere konu olan teknoloji, yapay zeka yardımıyla yüz fotoğraflarından yüksek gerçekliğe sahip sahte videolar üretilmesine olanak sağlıyor. MyHeritage, DeepNostalgia (Derin Nostalji) adlı uygulamada “yaşayan kişilerin sahte videolarının yaratılması gibi amaç dışı kullanımları önlemek” için videolara ses konulmadığını açıkladı.

MyHeritage’ın sitesinin sıkça sorulan sorular bölümünde, yeni uygulamanın “nostalji” amaçlı olduğu belirtilerek şöyle deniliyor: “Sevdiklerimizi hayata döndüren bu özellik bazı kişiler tarafından ‘sihirli’ bazı kişiler tarafından da ‘ürkütücü’ bulunabilir. Sonuçlar tartışmalı olabilir ama bu teknolojiye kayıtsız kalmak zor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.