ESNAF KAN AĞLIYOR!

YEŞİLÇAM MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENİ SEMA KANALICI PANDEMİNİN ESNAF ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE DEĞİNDİ. 

27 Ocak 2021
ESNAF KAN AĞLIYOR!

 
ESNAF KAN AĞLIYOR!
DIŞ GÜÇLERE GEREK YOK, BİZİ BİTİRMEYE BİZ YETERİZ!!!
 
Pandemide esnafların çileleri bitmek bilmiyor. Esnaflar; dükkan kiraları, azalan değil yok olan kazançları, birde bu yetmezmiş gibi, pandemi sonrası düzeliriz umuduyla beklerken, dükkan sahiplerinin tahliye talebiyle karşı karşıyalar.
 Bu esnaflardan birisi Cengiz Karadağ. Cengiz Karadağ, Antalya’nın Kepez ilçesi Dokuma semtinde bulunan Ant-kooplar Büyük Ada sitesinde bulunan çay bahçesini tam 15 yıldır işletiyor. 15 yıldır bu işletmede hiçbir sorun yaşamayan Cengiz bey, pandemi dönemine girilmesiyle  her esnaf gibi sıkıntılar yaşamaya başladı. 16 Mart 2020de yayınlanan ilk genelgeyle, çay bahçesini kapatan Cengiz Karadağ, 1 haziranda iş yerini açtıktan sonra, marttan bu yana biriken kira borçlarını kredi kartı vs. desteğiyle ödedi. 20 Kasımda çıkan 2.genelgeye kadar, çay bahçesi, cafe vb. yerlerde oyun oynatmanın yasak olmasından dolayı müşteri sayısında büyük bir düşüş yaşadı ve kasım ayına kadar biriken kira borçlarından dolayı, kooperatiften pandemi bitene kadar, kirada indirime gidilmesi talebinde bulundu. Kooperatif öyle bir yetkilerinin olmadığını, mahkeme kararıyla gelmesi gerektiğini söyledi. Site yönetimi bir yazı göndererek 31 Aralık 2020de kira kontratının bittiğini, gelecek dönemde işyerinin pandemi dolayısıyla  kiraya verilmeyeceğini, kiraları ödeyip işyerini boşaltması gerektiğini, aksi takdirde icra kanalıyla tahliye edileceği uyarısında bulundu. Tüm bunlar yaşanırken, Kooperatif sakinlerinin aldığı duyum, çay bahçesinin ihaleye çıkarılacağı. Çay bahçesi ihaleye çıkarılacaksa, neden Cengiz Karadağ’a gelen ihtarda, pandemi sebebiyle kiraya verilmemesi kararı alındığı yazıyor. 
Bu dönemde destek olunması gereken esnafa, bir darbede iş yeri sahiplerinden geliyor. Kendi üyesi olduğu kooperatif tarafından desteklenmeyen Cengiz bey gibi daha bir çok esnafımız aynı durumda. 3 ay süreyle verilecek olan 750 tl kira yardımını kooperatife aktaracağını söylüyor Cengiz Karadağ. Bırakın kira borçlarını, bu 750 tl lik yardım, 1 aylık kirasına bile yetmiyor . Çay bahçesinden gelen gelirden başka bir geliri olmayan bu esnafa kira borcunu ödemesi için ihtarname gönderiliyor. Özetle; Dış güçlere gerek yok, bizi bitirmeye biz yeteriz!!!
YEŞİLÇAM MEDYA 
GENEL YAYIN YÖNETMENİ 
SEMA KANALICI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.