Askerlik sevk tarihleri ertelendi mi?

Kasım celbi ile 23-25 Kasım tarihlerinde askere gidecek vatandaşların sevk tarihleri ertelendi. Milli Savunma Bakanlığı, corona virüsü sebebiyle yeni sevk tarihlerini açıkladı. 

21 Kasım 2020
Askerlik sevk tarihleri ertelendi mi?

Askerlik sevk tarihleri ertelendi mi?

Bakanlıktan yapılan açıklamada; kasım celbi ile askerliğe gideceklerin yeni sevk tarihlerinin bir ay ertelendiği ve 22-24 Aralık 2020 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“Pandemi ile mücadele kapsamında 23-25 Kasım 2020 tarihlerinde sevke tabi yükümlülerin sevkleri, 22-24 Aralık 2020 tarihleri arasında icra edilecek şekilde ertelenmiştir. Bu duyuru 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince yükümlülere tebliğ mahiyetindedir”

BEDELLİ ASKERLİK ALIMLARI

Ayrıca bakanlıktan yapılan açıklamada; bedelli askerlerin sevklerinin daha önce belirlenen 19-21 Kasım 2020 tarihlerinde olacağı duyuruldu.

Bakanlık kaynakları, daha önce yapılan tercih erteleme işleminin geçerli olmayacağını ve terhislerin planlanan tarihlerde olacağını belirtiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.