Kepez İlçesinde Kumar Oynanan Bir Adreste Kumar Oynatan ve Oynayan Şahıslara İşlem Yapıldı

 

06 Kasım 2020
Kepez İlçesinde Kumar Oynanan Bir Adreste Kumar Oynatan ve Oynayan Şahıslara İşlem Yapıldı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğimiz görevlilerince Antalya il genelinde kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması suç konusu ile mücadele amaçlı yapılan çalışmalarda;

 

İlimiz Kepez İlçesi Göksu Mahallesinde bulunan bir adreste tombala tabir edilen kumar oynatıldığı bilgisi elde edilmesi üzerine, 01 Kasım günü görevlilerimiz tarafından işletme tabelası bulunmayan adrese çok sayıda şahsın girip çıktığının görülmesi üzerine adrese girildiğinde salon kısmında çok sayıda şahsın bulunduğu, kurulu ve çalışır durumda tombala makinesi ile numara çekilmek suretiyle tombala tabir edilen kumar oynatıldığı görülmüş, (1) adet elektrikli hava üflemeli tombala makinesi, (90) adet top, (150) adet tombala kartı, (1) adet hava üfleme motoru, (1) adet TV, (1) adet göz kamera ve çok miktarda sayıların üzerine kapatmakta kullanılan pula suç eşyası ve delili olma niteliği ile el konulmuştur.

 

Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden olayla ilgili suç adresi yeri kumar oynamak maksatlı işlettiği anlaşılan (M.B.) ve çalışan (M.T.) isimli şahıslar “Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak-1072 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek” suçlarından yakalanarak haklarında işlem yapılmıştır.

        

Tombala tabir edilen kumar oynadıkları tespit (41) şahsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 34. Maddesine muhalefet suçundan (50.225) TL, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa göre oluşturulmuş Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 02.06.2020 tarih ve 2020/45 sayılı kararına istinaden sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri tespit edilen (43) şahsa (135.450) TL olmak üzere toplam (185.675) TL tutarında idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilmiştir.

 

Ayrıca şahıslar hakkında yapılan sorgulamada İstanbul Anadolu Yakası 2.Asliye Ceza Mahkemesince aranan (Ç.A.) isimli şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmak üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.