İkinci El Oto Esnafı Geri Viteste

Koronavirüs otomotiv sektörünün her alanında etkisini arttırmaya devam ediyor. Sıfır otomobil satışları Türkiye’de gerilerken, ikinci elde düşen talebe paralel olarak fiyatlar yüzde 5 azaldı. 

29 Nisan 2020
İkinci El Oto Esnafı Geri Viteste

Antalya Oto Galerciler Kooperatifi Başkanı İsmail ÇAĞLAR,

“İkinci el araç piyasasında, virüs salgınının sektörü durma noktasına getirdiğini görüyoruz. Araç satın alma eğilimi sıfıra yakın bir durumda. İnsanlar evlerinden çıkamıyor. Şu anda belli bir piyasa yok, İnternette görülen fiyatlar ile gerçek satış fiyatları aynı değil. Satışlar duracak fakat fiyatlar stabil kalacaktır. Satışların Ocak, Şubat Mart aylarına kıyasla, Nisan ayı içerisinde gerilediğini ve fiyatların yüzde 5 azaldığını ancak bunun böyle devam etmeyeceğini öngörüyoruz. Virüsün etkilerini kaybetme başlaması ile birlikte özellikle Haziran ayına kadar ikinci elde ciddi bir durgunluk söz konusu olacağını, yaz aylarına girişle birlikte hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç pazarının tekrar canlanacağını öngörüyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.