Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: Tedbirler erken kaldırılırsa salgında başa dönülür
Çin'in ardından Avusturya ve Danimarka da önlemleri azaltma hazırlığı yapıyordu
Koronavirüs salgını sürerken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı ülkelerin tedbirlerini gevşetmesi konusunda uyarıda bulundu.
Salgın vakalarının gerilediği hatta durma noktasına geldiği Çin’in ardından, Avusturya ve Danimarka gibi ülkeler de önlemleri azaltmaya hazırlanıyordu.
DSÖ sözcülerinden Christian Lindmeier ise, ülkeler ve bölgeler için kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda kapsamlı bir önerileri olmadığını ancak bunların erkenden kaldırılmaması gerektiğini bildirdi.
Lindmeier, "En önemli noktalardan biri, başladığımız yere dönmemek için kısıtlamaları çok erken kaldırmamak. Bu tıpkı, çok hasta olduğunuzda erkenden yataktan çıkıp yeniden hasta olma ihtimalinizi artırmaya benziyor" diye konuştu.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Arı kovanlarına gizledikleri 91,1 kilo uyuşturucuyla yakalandılar

Denizolgun dosyasında yeni iki iddianame: “Yok” denilen otopsi videosu …

Bakan Gürlek duyurdu: Alo Adalet 135 başvuruları UYAP üzerinden yapılab…

KÖKSAL SELÇUK’TAN 4 EKİM MESAJI: “CAN DOSTLARIMIZIN YAŞAM HAKKINI KORUM…

Cop31 Kapsamında Gençlik İklim Çalıştayları Gerçekleştirilecek
