SAĞLIK

UMKE ve 112 ekiplerinden zorlu kurtarma operasyonu

Bitlis Nemrut Krater Gölü yolunda karla kaplanan güzergâhta mahsur kalan ve ayağındaki eski kırık nedeniyle yürüyemeyen vatandaş, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Zorlu arazi koşullarında bölgeye 4x4 Pajero ambulansla ulaşan ekipler, vatandaşa zamanında müdahale etti.

08 Kasım 2026 323 okunma 1 dk okuma
UMKE ve 112 ekiplerinden zorlu kurtarma operasyonu

BİTLİS - BHA 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bitlis Nemrut Krater Gölü yolunda mahsur kalan bir vatandaşın sağlık ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu.

Karla kaplanan yolda ilerleyemeyen ve ayağındaki eski kırık nedeniyle yürümekte güçlük çeken vatandaşa ulaşmak için UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri harekete geçti. Bölgeye 4x4 Pajero ambulansla ulaşan ekiplerin müdahalesi sonucunda vatandaş güvenli şekilde kurtarıldı.

Bakan Memişoğlu’ndan sağlık ekiplerine teşekkür

Kurtarılan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, zorlu arazi şartlarında görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Memişoğlu paylaşımında, “Yönümüz sizedir. Yolumuz daima size çıkar.” ifadelerini kullanarak vatandaşın kurtarılmasında görev alan UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin fedakârlığına dikkat çekti. Bakan, vatandaşa geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

SAĞLIK kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi