Cumhuriyet'in 103. yılında Düzce'de sanat buluşması

Cumhuriyet'in 103'üncü kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen “100+3 Şehirler Arası Karma Sergi”, Düzce'de 33 sanatçının eserlerini bir araya getirdi. Türkiye genelinde 15 şehirde gerçekleştirilen sergi projesinin Düzce ayağı, 29 Ekim'de sanatseverlerle buluştu.

01 Kasım 2026 267 okunma 3 dk okuma
Cumhuriyet'in 103. yılında Düzce'de sanat buluşması

DÜZCE - BHA

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen “100+3 Şehirler Arası Karma Sergi”, Düzce’de sanatseverlerle buluştu. D-Mall AVM Düzce Sergi Salonu’nda açılan sergide 33 sanatçının eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Düzce Analiz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Albayrakoğlu ile Objektif Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Tayhan da sergiyi ziyaret ederek sanatçılarla bir araya geldi.

“100+3 Şehirler Arası Karma Sergi”nin Düzce sergisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. yılı kapsamında, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından yürütülen proje çerçevesinde sanatseverlerle buluştu.. Proje yöneticiliğini ve genel küratörlüğünü Prof. Ruhi Konak’ın, Düzce şehir küratörlüğünü Doç. Yusuf Parlak ve Harun Agah Altay’ın üstlendiği sergide 33 sanatçının eserleri yer alacak.

Sergi, 29 Ekim 2026 tarihinde saat 13.00’te D-Mall AVM Düzce Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışa katılan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu da serginin açılış programına katılarak katkıda bulunan ve eserleriyle renk katan destek veren sanatçılara teşekkür etti. Sergi 29 Ekim–1 Kasım 2026 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Önceki yıllarda düzenlenen 100, 100+1 ve 100+2 Şehirler Arası Karma Sergilerinin devamı niteliğini taşıyan proje, belediyeler, üniversiteler, kültür müdürlükleri ve sanat galerileriyle iş birliği içinde 15 şehirde 15 sergiyi sanatseverlerle buluşturacak. İzmir’de 26 Ekim’de başlayacak sergi programı, diğer şehirlerdeki etkinliklerle 17 Kasım 2026’ya kadar devam edecek.

Projenin diğer şehirlerdeki küratörlük ve koordinasyon görevlerini Adıyaman’da Öğr. Gör. Dr. Çağatay Atlı; Ankara’daDoç. Dr. Işılay Konak, Doç. Ebru Çatalkaya Gök, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Akkaya ve Öğr. Gör. Ayşe Sema Bardak; Ardahan’da Doç. Dr. Melis Sucuoğlu Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Gürpınar; Balıkesir’de Öğr. Gör. Derya Arslan ve Öğr. Gör. Neslihan Kılıç Gürçay; Bitlis’te Doç. Dr. Özgür Çetintaş; Eskişehir’de Meltem Tunçer Şahin, Arş. Gör. Sena Sarıca, Yahya Tunçer, Melis Pamuk ve Günay Bakırcılar; İzmir’de Öğr. Gör. Beril Sümer Reis; Karabük’te Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür ve Öğr. Gör. Şerife Soylu; Kırıkkale’de Dr. Öğr. Üyesi Burcu Eryılmaz, Öğr. Gör. Ebru Keskin;  Konya’da Dr. Öğr. Üyesi Betül Erikoğlu, Saide Nebahat Küçükdereli ve Esra Büyükdinç; Sinop’ta Şehir Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan; Sivas’ta Rabia Yasak ve Gülendam Polat; Tokat’ta Zeynep Tuba Çakır; Van’da Öğr. Gör. Harun Güven, Hakim Kiye ve Ömer Akbulut üstleniyor.

Düzce’nin de parçası olduğu proje, sanatı toplumla buluşturarak Cumhuriyet bilincinin ve toplumsal birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yerel basından sergiye ziyaret

Düzce’nin kültür ve sanat hayatına katkı sunan etkinlik, yerel basın temsilcilerini de ağırladı.

Düzce Analiz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Albayrakoğlu ile Objektif Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Batı Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan da sergiyi ziyaret ederek çini sanatçısı Düzce şehir küratörlüğünü Doç. Yusuf Parlak’la birlikte yürüten Yazar Harun Agah Altay’dan da sergi hakkında bilgiler aldılar.

Cumhuriyet’in 103. yılı kapsamında düzenlenen organizasyon, sanatın farklı disiplinlerini aynı çatı altında buluştururken Düzce’deki kültür ve sanat etkinliklerine de değer kattı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi