Diyarbakır ve Bingöl'de deprem sonrası restore edilen 6 cami yeniden açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat depremlerinin ardından restorasyonu tamamlanan Diyarbakır ve Bingöl’deki 6 tarihi caminin 2 Ekim’de cuma namazıyla yeniden ibadete açılacağını açıkladı.

01 Ekim 2026 165 okunma 1 dk okuma
Diyarbakır ve Bingöl'de deprem sonrası restore edilen 6 cami yeniden açılıyor

ANKARA - BHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonları tamamlanan 6 tarihi mabedin yeniden cemaatleriyle buluşacağını bildirdi.

Buna göre Diyarbakır’daki Ali Paşa, Melik Ahmet Paşa, Parlı Safa, Cafer-i Tayyar ve Hanbaşı camileri ile Bingöl’deki Balaban Bey Camii, 2 Ekim’de cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak.

Tarihi dokuları korunarak restore edildi

Bakan Ersoy, restorasyon çalışmalarında deprem nedeniyle oluşan hasarların bilimsel çalışmalarla giderildiğini ve yapıların güçlendirildiğini belirtti.

Restorasyonlarda tarihi taş işçiliği, çiniler, ahşap unsurlar ve kalem işleri gibi yapıların özgün unsurlarının korunduğunu ifade eden Ersoy, tarihi camilerin şehirlerin hafızasını yaşattığını vurguladı.

Ersoy, vakıf mirasının korunarak deprem bölgesindeki çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, eserlerin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.
Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi