Gürsel Tekin’in İstanbul İl Başkanlığı görevi sona erdi
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin daha önce uygulanan ihtiyati tedbir kararlarını kaldırdı. Kararla birlikte tedbir kapsamında İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Gürsel Tekin’in de görevi sona erdi.
İSTANBUL - BHA
Mahkemeye sunulan 14 Eylül 2026 tarihli dilekçede, Özgür Çelik ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin CHP’den istifa ettiği ve önceki yönetim yapısının hukuken ve fiilen ortadan kalktığı belirtildi. Bu gelişmeler nedeniyle geçici kurulun görevini sürdürmesini gerektiren koşulların da ortadan kalktığı ifade edildi.
Mahkeme, dosya kapsamını ve süreç içerisinde değişen koşulları değerlendirerek 2 Eylül 2025 tarihli ara kararla uygulanan tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi. Böylece Gürsel Tekin ve geçici yönetimin İstanbul İl Başkanlığı’ndaki görevi sona ermiş oldu.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Bornova'da okul önlerine koruyucu korkuluk yapılıyor

Özçelik-İş'ten İskenderun ve Adana'da temsilci eğitimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mazlum ve mağdur coğrafyalar için barış temenni …

Ankara'da Türkiye-İrlanda dostluğu duvar resmine yansıdı

1560 yetiştiriciye yüzde 50 hibeli silaj desteği ABB'den
