MALATYA DERNEĞİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI
100 Yıl Park Düğün Salonu’ndaki Kahvaltıda Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Mesajları Verildi
ANTALYA – 5 Eylül 2026
Malatya Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yeni dönem çalışmalarına düzenlenen kahvaltı programıyla başladı. 100 Yıl Park Düğün Salonu’nda, salon sahibi ve aynı zamanda dernek başkanı Garip Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada Malatyalı hemşehriler bir araya geldi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda birlik, beraberlik, hemşehrilik ve dayanışma mesajları öne çıkarken, derneğin yeni dönem görev dağılımı da kamuoyuyla paylaşıldı.
Programa TUDSİAD Genel Başkanı Mehmet Alptekin Şavlı, Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti Genel Başkanı ve ATSB Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk, ATSB Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Gülsüm Gür Usta başta olmak üzere çok sayıda davetli ve Malatyalı hemşehri katıldı.
“BU SOFRA SADECE KAHVALTI SOFRASI DEĞİL”
Programda yapılan açılış konuşmasında, kahvaltı masasının yalnızca bir yemek buluşması olmadığı vurgulanarak, Malatyalıları bir araya getiren asıl gücün ortak kültür, memleket sevgisi ve gönül bağı olduğu ifade edildi.
Dernek içerisindeki görev dağılımının bir ayrışma değil, daha güçlü bir birliktelik oluşturma fırsatı olduğu belirtilerek,
“Derneğimizde hiçbir görev diğerinden üstün değildir. Önemli olan hangi görevi aldığımız değil, aldığımız görevi nasıl yaptığımızdır. Çünkü biz bir görev için değil, Malatya için bir aradayız.”
mesajı verildi.
“KİMSE KAYBETMİŞ DEĞİLDİR”
Yeni yönetim anlayışında bütün üyelerin kucaklanacağı belirtilirken, görev alan ya da almayan herkesin derneğin aynı ailesinin parçası olduğu vurgulandı.
Programda,
“Burada kimse kaybetmiş değildir. Kimse dışarıda değildir. Kimse unutulmuş değildir. Biz büyük bir aileyiz.”
ifadeleriyle birlik mesajı verildi.
YENİ DÖNEMDE GENÇLER VE KADINLAR DAHA AKTİF OLACAK
Yeni dönemde gençlerin ve kadınların dernek çalışmalarına daha fazla dahil edilmesi, Antalya'nın ilçelerinde yaşayan Malatyalılarla daha güçlü iletişim kurulması, iş insanları arasında koordinasyon sağlanması ve Malatya kültürünün gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Ayrıca kamu kurumları, siyasi çevreler, sivil toplum kuruluşları, basın ve sosyal medya ile ilişkilerin geliştirilmesi; Antalya'da yaşayan Malatyalı iş insanlarının daha güçlü bir yapı içerisinde bir araya getirilmesi planlanıyor.
YENİ DÖNEM GÖREV DAĞILIMI
Başkan: Garip Doğan
Başkan Vekili: Süleyman Genç
Sayman: Serdar Uçan
Genel Sekreter: Okan Deniz
Başkan Yardımcıları: Yusuf Akpınar, Muhammet Dinç, Serdar Uçan, Beyzade Alakaş, Alev Budak, Nuray Kaya, Mustafa Akıncı ve görev dağılımında yer alan diğer sorumlular.
Derneğin yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri ile denetleme kurulu üyeleri de yeni dönem yapılanması kapsamında belirlendi.
Yeni yapılanmada ayrıca sosyal medya ve kamu kuruluşları, siyasi işler, basın, halkla ilişkiler, aile, mali işler, gençlik, kadın kolları, mahalle ve ilçeler, Antalya ilçeleri, Malatya Kültür Komitesi, iş insanları koordinasyonu, disiplin, AR-GE ve kriz yönetimi gibi farklı alanlarda sorumluluklar oluşturuldu.
KÖKSAL SELÇUK'TAN BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Programın önemli konuklarından ATSB Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteciler ve Medyacılar Cemiyeti Genel Başkanı Köksal Selçuk, Malatyalı hemşehrilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
Selçuk, sivil toplum kuruluşlarının toplumun farklı kesimlerini aynı çatı altında buluşturduğunu belirterek, hemşehrilik bağlarının yalnızca özel günlerde değil, yılın her döneminde yaşatılması gerektiğini ifade etti.
Selçuk ayrıca yeni dönemde göreve başlayan yönetimin başarılı çalışmalar gerçekleştirmesi temennisinde bulundu.
GÜLSÜM GÜR USTA'DAN TEŞKİLATLANMA DESTEĞİ
ATSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Gülsüm Gür da programa katılarak Malatyalı hemşehrilerin birlik ve beraberlik buluşmasına destek verdi.
Usta'nın özellikle teşkilatlanma ve sivil toplum alanındaki deneyimiyle derneğin daha geniş kesimlere ulaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.
MEHMET ALPTEKİN ŞAVLI'DAN DESTEK
Programa katılan TUDSİAD Genel Başkanı Mehmet Alptekin Şavlı da Malatyalı hemşehrilerin dayanışma buluşmasına katılım sağlayarak destek verdi.
İş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesinin sosyal dayanışmayı güçlendirdiği belirtilirken, Malatya kültürünün Antalya'da yaşatılmasının da büyük önem taşıdığı ifade edildi.
“GÖREVLER GEÇİCİ, HİZMET KALICIDIR”
Programın sonunda ise makam ve görevlerin geçici, yapılan hizmetlerin ve kurulan dostlukların kalıcı olduğu vurgulandı.
Yeni yönetimin önümüzdeki dönemde daha aktif, katılımcı ve güçlü bir dernek yapısı oluşturması hedeflenirken; gençlerin, kadınların, iş insanlarının ve Antalya'nın farklı ilçelerinde yaşayan Malatyalıların dernek çatısı altında daha fazla buluşturulması amaçlanıyor.
100 Yıl Park Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltı programı, birlik ve beraberlik mesajları eşliğinde sona erdi.
Malatya Çevresi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni dönem hedefi net:
Daha güçlü teşkilatlanma, daha fazla dayanışma, daha çok hemşehri buluşması ve Malatya kültürünü Antalya'da gelecek nesillere aktarmak.
Yaşasın Malatya kardeşliği!
Yaşasın hemşehrilik dayanışması!










Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

TİMBİR Genel Başkanı Basa: Medya birleşirse Türkiye güçlenir

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak

Hatay'da Kadın Kooperatiflerine hibe desteği

Girne feribot faciasında kaybolan 2 kişinin naaşına ulaşıldı

Denizolgun soruşturmasında gelişme: Doktor Demirkol tutuklandı
