13 Ağustos 2026 Perşembe ANTALYA 31°
SON DAKİKA
BHA

Bakan Fidan: Karadeniz'de huzurun korunması şarttır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Savaşın Karadeniz'de taşınmasını istemiyoruz. Karadeniz'de huzurun korunması şarttır.'' dedi.

15 Temmuz 2026 672 okunma
Bakan Fidan: Karadeniz'de huzurun korunması şarttır
Bakan Fidan: Karadeniz'de huzurun korunması şarttır

ANKARA - BHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna temasları kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşının Karadeniz'e taşınmaması gerektiğini belirterek, bölgede huzur ve güvenliğin korunmasının önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineleyen Fidan, çatışmaların şiddetlenmesinden endişe duyduklarını ifade etti. Diplomatik çözümün tek çıkış yolu olduğunu vurgulayan Fidan, tarafların yeniden müzakere masasına dönmesi gerektiğini dile getirdi.

Karadeniz'de seyrüsefer güvenliği ve ticaretin hayati önemde olduğunu belirten Fidan, savaşın tamamen sona ermemesi halinde kritik alanlarda ateşkes veya moratoryum uygulanmasına yönelik önerilerinin masada olduğunu söyledi.

Türkiye'nin adil ve kalıcı barış için girişimlerini sürdüreceğini belirten Fidan, olası bir barış anlaşmasında güvenlik garantilerinin önemli bir yer tutacağını ve Türkiye'nin bu süreçte deniz unsurlarına liderlik etmeyi kabul ettiğini ifade etti.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.