1 Temmuz 2026, Çarşamba
13:48

Hatay'da tarım ve hayvancılık sektörüne stratejik yatırım

Hatay'da tarım ve hayvancılık sektörüne stratejik yatırım

Hatay Süt ve Besi Organize Sanayi Bölgesi altyapı yatırımının yapım sözleşmesi imza altına alındı.

HATAY - BHA 

Tarım ve Orman Bakanlığının kredi desteğiyle gerçekleştirilecek 510 milyon TL’yi aşan altyapı yatırımıyla; Hatay Enek Süt ve Besi Organize Tarım Bölgesinde modern üretim altyapısı oluşturulacak, yatırım parselleri üreticilerin ve yatırımcıların hizmetine hazırlanacak.

Programda konuşan Vali Mustafa Masatlı; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın destekleriyle Hatay’da tarım ve hayvancılık alanındaki stratejik yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Yaklaşık 167,88 hektarlık alanda hayata geçirilecek Organize Tarım Bölgesi; 120 modern hayvancılık işletmesi, 3 sanayi tesisi ve 11.400 baş hayvan kapasitesiyle üretime, istihdama, kırsal kalkınmaya ve Hatay'ın ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

Benzer Haberler